Românii au rămas fanii pungilor gratuite

sb10063647z-001Nu vom scăpa prea curând de sacoşa de plastic. Şi asta pentru că nici cumpărătorii şi nici comercianţii nu s-au obişnuit încă cu Ecotaxa de 0,2 lei, introdusă de la 1 ianuarie pentru fiecare sacoşă din material care nu este biodegradabil.
Fie că este vorba de magazinele din centru sau cele de cartier, prea puţine dintre acestea aplică ecotaxa.
Medicamentele, produsele de patiserie, electronicele sau electrocasnicele, cărţile, articole vestimentare, fructele şi legumele, toate se mai vând încă în majoritatea magazinelor, în binecunoscutele pungi, oferite gratis.

De exemplu, în  farmaciile HelpNet, cumpărătorul nu plăteşte nimic în plus pentru punga în care îi sunt puse medicamentele. La fel se întâmplă şi la farmaciile de cartier. În schimb, farmaciile CityPharma au afişată ecotaxa  pe uşa de la intrare. Pungi speciale, în hypermarket-uri

Marile lanţuri de hypermarketuri au pornit adevărate campanii de informare despre ecotaxă, încă de la sfârşitul anului trecut. Astfel, la Carrefour pungile gratuite au fost înlocuite cu sacoşe din diferite materiale, cu preţul cuprins între 0,3 lei şi 3,6 lei.

SURSA: EVZ.RO

Lasa un raspuns