România trece sâmbătă noapte la ora de vară

Ora de varaRomânia va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică (26 spre 27 martie), atunci când ora 3.00 va deveni ora 4.00, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti. Ceasurile vor merge după ora de vară până pe 30 octombrie (ultima duminică a lunii), când ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Trecerea la ora oficială de vară nu va schimba mersul trenurilor. Potrivit CFR, trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de iarnă până în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 3.00, care va deveni ora 4.00.  După această oră (4.00), trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulaţie între orele 3.01 şi 4.00 (ora de iarnă) vor circula cu întârziere. În cazul acestor trenuri, se vor stabili măsuri suplimentare pentru reducerea în parcurs întârzierilor. Vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 99 trenuri aflate în circulaţie la ora 3:00, dintre care 14 ce au în compunere vagoane de dormit. (Realitatea.net/Newsin)

Lasa un raspuns