Romania Grand Prix la Bucureşti

Proprietarul licenţei privind organizarea în jurul Palatului Parlamentului a unei curse FIA GT, Nicolae Şerbu, şi foştii administratori ai circuitului de la Imola s-au întâlnit, marţi, pentru a discuta despre posibilitatea desfăşurării în luna octombrie a unei etape din cadrul Campionatului Mondial.

Nicolae Şerbu împreună cu preşedintele SAGIS spa (SAGIS spa este proprietara Moto Club Santerno, gestionara circuitului de Formula 1 de la Imola, precum şi organizatorul Marelui Premiu din San Marino pentru Formula 1), Federico Bendinelli, vicepreşedintele Aerodromului Enzo & Pino Ferrari, Bruno Morgandi (organizatorul sportiv şi logistic al Autodromului Imola), Gaitano Limongi, s-au întâlnit marţi pentru a discuta pe marginea organizării, în luna octombrie, a unei etape din cadrul Campionatului Mondial FIA GT.“Bucharest Challenge a murit şi s-a născut Romania Grand Prix. Rămâne de văzut dacă se va putea păstra acest brand. Bucharest Challenge este un eveniment ilegal. Intenţionăm să facem o modificare în calendarul FIA, pentru că luna august nu este o lună tocmai potrivită, deoarece oamenii sunt în concediu. Sperăm să găsim un loc în calendar, iar în luna octombrie să organizăm Romania Grand Prix. E o certitudine că va fi organizat în acest an, dar depinde şi de cât de mult vom fi sprijiniţi de autorităţile locale şi cele sportive”, a spus Şerbu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicolae Şerbu a declarat că din cauza programului încărcat fostul pilot de Formula 1, Juan Pablo Montoya, şi patronul echipei de Formula 1 Renault, Flavio Briatore, care fuseseră invitaţi la această acţiune, nu au putut să ajungă la Bucureşti, dar au promis că vor veni în România la evenimentele viitoare. (media fax)

Leave a Reply