Rabla 2010 începe în februarie cu o limită de trei tichete pentru o maşină

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat astăzi că programul Rabla ar putea începe efectiv spre sfârşitul lunii februarie, după aprobarea unei Hotărâri de Guvern privind bugetul ministerului, iar Imprimeria Naţională va realiza voucherele care vor fi acordate la casarea maşinilor uzate, a declarat miercuri.

Noi suntem pregătiţi pentru Rabla. Am finalizat proiectul de protocol cu REMAT. Urmează ca în şedinta de Guvern de miercurea viitoare (3 februarie n.r.) să fie aprobată HG privind bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor”, a explicat Borbely, adăugând că în 15 zile de la aprobarea bugetului, Imprimeria Naţională poate începe să realizeze voucherele pentru program.

Orice persoană fizică poate cumpăra câte maşini doreşte prin Programul Rabla, dar nu poate folosi mai mult de trei tichete valorice pentru o singură maşină. Persoanele juridice pot lua maşini numai pâna în limita a 200.000 euro“, a mai spus Borbely.

Maşinile vor putea fi luate şi în leasing “Interesul nostru este ca tot mai multe rable să dispară din circulaţie“, a mai spus Borbely, care a adăugat că pentru acest an nu a fost stabilită o ţintă fixă pentru maşinile scoase din uz.

Conform Ghidului de finanţare publicat în Monitorul Oficial din 29 decembrie 2009, prima de casare destinată autovehiculelor, valabilă în anul 2010 pentru Programul “Rabla”, va fi de 3.800 lei, aceeaşi valoare nominală ca în 2009. (Adevarul.ro)


Lasa un raspuns