Prognoza meteo pentru octombrie, noiembrie, decembrie

Temperaturi maxime de până la 25 de grade Celsius ziua, dar şi nopţi friguroase în care mercurul din termometre va coborî până la minus opt grade celsius. Asta ne aşteaptă în a doua jumătate a lunii octombrie. Vreme normală pentru această perioadă, spun însă meteorologii.

Octombrie, luna care tocmai a început, va fi caractrizată de temperaturi medii în general, normale, exceptând reginile sud-estice, unde pot fi mai mari decât mediile climatologice.

Ultima luna de toamna va fi caracterizată de un regim termic mediu ce se încadrează în limite normale în cea mai mare parte a ţării.

În a doua parte a lunii noiembrie, în zonele de deal şi de munte ploile se pot transfomra în lapoviţă şi în ninsoare, fenomen normal pentru aceste zone.

În decembrie, chiar dacă vor fi zile calde, cu maxime ce pot depăşi 15 grade Celsius în zonele de campie, regimul termic se încadrează în general în normele climatologice. În nopţile cele mai reci, gerul devine pătrunzător în depresiuni, unde se aşteaptă minime chiar mai mici de -20 grade Celsius.

PROGNOZĂ OCTOMBRIE
Maxime: 22-23 de grade Celsius
Minime: -8 grade Celsius
Precipitaţii în cantităţi normale

PROGNOZĂ NOIEMBRIE
Maxime: 20 de grade Celsius
Minime: -10 grade Celsius
Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZĂ DECEMBRIE
Maxime: 15 grade Celsius
Minime: -20 grade Celsius
Viscol în munţi

(SURSA: REALITATEA TV)

copac-ceata

Lasa un raspuns