Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie si ianuarie

NOIEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptând regiunile vestice, unde pot fi mai mici decât mediile multianuale. Cele mai mari valori de temperatura vor depăşi 20°C în primele zile ale lunii. În zonele nordice şi centrale în intervalele reci, temperaturile minime pot coborî sub -5°C, favorizând producerea brumei şi a îngheţului la sol. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, iar în nord-vest şi est vor prezenta tendinţa de excedent. Temporar precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în partea a doua a lunii. În zonele joase se va semnala frecvent ceaţă. DECEMBRIE. Regimul termic mediu va fi apropiat de limitele normale în cea mai mare parte a ţării. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 10°C în sud. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub valoarea de -15°C în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor prezenta tendinţa spre excedent în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în rest vor fi în general normale. Se va produce polei, iar în nopţile reci va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

IANUARIE.
Temperaturile medii lunare pot depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. În zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor fi mai mari de 10°C în sudul ţării. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub –20°C, în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţa spre excedent în vestul, centrul şi nordul ţării şi în rest vor fi în general normale. Temporar ninsorile vor fi asociate cu intensificări ale vântului. Vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură, iar în intervalele mai calde se va produce polei. (inmh.ro)

One thought on “Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie si ianuarie

  1. Halal specialisti meteo,cika avem zapada in decembrie,e deja 15 si nimic..ne trag ţeapa cei d la anm.vai de prognozele lor institutul mincinosilor

Lasa un raspuns