Privitul la TV dauneaza sanatatii, potrivit unui studiu

Persoanele care petrec mai mult de patru ore pe zi în faţa micului ecran trăiesc mai puţin decât cei care se uită la TV pentru o perioadă mai mică de timp, este concluzia unui studiu australian dat publicităţii marţi, informează AFP.

“În raport cu persoanele care se uită la televizor mai puţin de două ore pe zi, cei care stau în faţa micului ecran mai mult de patru ore zilnic se confruntă cu 46% mai multe riscuri de a muri ca urmare a unor patologii diverse”, a spus David Dunstan, cercetător la Institutul pentru diabet şi maladii cardiace din Melbourne.

Astfel, persoanele respective “se confruntă cu riscuri cu 80% mai mari de a suferi de boli cardiovasculare”, a spus unul dintre autorii studiului, publicat în jurnalul American Heart Association. Nu programele în sine sunt nocive pentru sănătate, ci faptul că acela care le urmăreşte petrece o perioadă foarte mare de timp aşezat, având muşchii imobilizaţi şi împiedicându-şi corpul să asimileze corect zahărul şi grăsimile, au precizat cercetătorii.

Aceste concluzii au fost trase la încheierea unui studiu cu durata de şase ani referitor la obiceiurile TV a circa 8.800 de australieni. Australienii alocă, în medie, circa trei ore pe zi vizionării de emisiuni TV.
(Sursa: Gardianul)

Lasa un raspuns