Prezidentiale 2009-Soţia, Patriarhul Daniel şi Tudor Chirilă – reperele de moralitate ale candidaţilor la Preşedinţie

Invitaţi să indice reperele de moralitate pe care le au în societatea românească, Traian Băsescu a indicat-o pe soţia sa, Maria Băsescu, Mircea Geoană l-a nominalizat pe Patriarhul Daniel, iar Crin Antonescu pe actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă.

La tema “Criza morală în societatea românească”, preşedintele Băsescu a spus că principalele cauze ale acesteia sunt faptul că nu au fost clarificate responsabilităţile privind evenimentele de la Revoluţia din 1989 şi cele din 13-15 iunie 1990. “Din acest motiv am condamnat crimele comunismului, din acest motiv am predat cele 2.000.000 de dosare la CNSAS”, a spus Băsescu.

În schimb, Geoană a spus că ieşirea din criza morală depinde de crearea unui sistem prin care mediul privat să fie încurajat să se implice într-un parteneriat cu statul privind asistenţa socială. “Trăim într-o societate care şi-a pierdut busola morală. Am creat idoli falşi. Tinerii noştri cred, din păcate, că îmbogăţirea cu orIce preţ este principalul scop în viaţă”, a apreciat Geoană.

Moderatorul Robert Turcescu a intervenit şi le-a cerut candidaţilor să indice un reper moral care contează pentru ei. “Soţia mea“, a răspuns Băsescu, în timp ce Geoană l-a indicat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel.Chiar dacă mai spune trăsnăi, chiar dacă nu se tunde cum trebuie, Tudor Chirilă“, a răspuns Antonescu. (NEWSIN, realitatea.net, foto: ZF.ro)

dezbatere-unu

One thought on “Prezidentiale 2009-Soţia, Patriarhul Daniel şi Tudor Chirilă – reperele de moralitate ale candidaţilor la Preşedinţie

  1. After I initially commented I appear to have clicked on the
    -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I recieve four emails with the same
    comment. Is there a way you are able to remove me from that service?
    Many thanks!

Lasa un raspuns