Premierele anului 2011 in teatrele din Bucuresti

Primul care iese la atac este Teatrul Mic, care întâmpină noul an cu un spectacol ce are premiera chiar mâine. „Sex on the bici”, în regia Nonei Ciobanu, este o comedie umană în care este vorba, printre multe altele, şi despre aplecarea fiinţei umane către pasiunile carnale. Spectacolul îl are cap de afiş pe Florin Călinescu, prezenţă destul de discretă în calitate de director, dar hotărât, pare-se, să se dedice în acest an mai mult primei lui iubiri, actoria, dacă luăm în calcul faptul că el va mai apărea într-o altă nouă montare a teatrului pe care îl conduce, şi anume „Visul unei nopţi de vară”, de Shakespeare, în versiunea scenică a lui Gelu Colceag, unde îl va interpreta pe celebrul meşteşugar convertit la actorie, Fundulea.

Teatrul Foarte Mic continuă să fie o rampă de lansare pentru tineri şi un loc unde se simt foarte bine regizorii ajunşi la maturitate creatoare, dar încă tineri în spirit. Este şi cazul Theodorei Herghelegiu care are în pregătire piesa „Satisfucktion”, de Thomas Bernand, ce beneficiază de traducerea lui Victor Scoradeţ şi de interpretarea veteranei Valeria Seciu.

„Bulandra” intră în anul ruşilor
Teatrul „Bulandra” pare hotărât să ia caimacul acestei stagiuni aliniind la start doi regizori din categoria grea: pe Andrei Şerban şi pe Yuriy Kordonskiy.
Teatrul Metropolis se „aruncă” la mize mari, aducând doi foarte mari directori de scenă să-şi pună în aplicare proiectele: Alexandru Tocilescu montează o comedie shakespeariană, „Nevestele vesele din Windsor” (un musical cu o coloană sonoră compusă de Nicu Alifantis), în timp Victor Ioan Frunză revine pe scena de la fostul Mundi, actualmente Metropolis, cu celebra tragedie modernă care a încins şi ecranele televizoarelor din lumea întreagă „Îngeri în America”. Premiera piesei „Nevestele vesele din Windsor” este programată pentru 15 ianuarie. (sursa: RomaniaLibera.ro)

Lasa un raspuns