Piaţa Victoriei va fi împrospătată cu artă urbană

După ce au decorat staţia de metrou de la Gara de Nord, organizatorii proiectului “I love Bucharest” vor să facă mai atrăgătoare şi alte zone ale Capitalei. Toamna asta vine rândul Pieţei Victoriei.

Prima staţie de metrou decorată în cadrul proiectului de artă publică “I love Bucharest” este Gara de Nord, la care au lucrat 20 de artişti în două săptămâni. “Asociaţia din Pod”, coordonatorul proiectului, a reunit artişti graffiti sau sculptori, stencilişti sau pictori care au reuşit să transforme peste 120 de metri pătraţi din suprafeţele peroanelor de la Gara de Nord.

Dintre artiştii care au lucrat la acest proiect fac parte Irina Abaza, Mara Patriche, Virginia Toma, Răzvan Neagoe, Marilena Burcea, Codruţa Cernea, Irina Broboană, George Ionescu. Aşa cum a arătat pentru Cotidianul Mara Patriche, coordonator artistic “I Love Bucharest”, concomitent cu proiectul de la Gara de Nord, acelaşi organizator a mai realizat o altă lucrare, la Universitate, “Desenează pentru Bucureşti”.

Următorul proiect de pe agenda “I love Bucharest” este Bucharest metro-Art – Piaţa Victoriei, prin care organizatorii îşi propun să atragă atenţia asupra muzeelor din zona respectivă: Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi Muzeul Naţional de Geologie şi să “reîmprospăteze atmosfera metroului bucureştean prin inserţii de culoare, instalaţii, obiecte artistice”, explică Mara Patriche. (cotidianul.ro)

Lasa un raspuns