Peste 30 de grade în luna mai. În iunie şi iulie va fi caniculă

Luna mai este ultima fără caniculă. Iunie şi iulie vor fi perfecte pentru un sejur la mare, iar cei care vor să se răcorească vor putea merge la munte, unde temperatura minimă va coborî şi sub 10 grade Celsius. Vara va aduce ploi insuficiente, în majoritatea regiunilor ţării.

Cei care vor să meargă la mare în luna mai se vor bucura să audă că temperatura maximă poate depăşi 30 de grade celsius. Vremea nu va fi frumoasă peste tot. În Transilvania, depresiuni şi în nordul ţării, temperatura va scădea şi la zero grade. Este posibil să plouă mai mult ca în alţi ani. Precipitaţiile vor aduce şi vânt puternic, precum şi descărcări electrice.

calduraDin iunie, însă vine canicula. Va fi mai cald decât în mod normal, în majoritatea ţării. Cele mai mari valori de temperatura pot depăşi 35 de grade Celsius, în sudul ţării. La mare va fi cald şi va ploua chiar puţin decât de obicei. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mici decat cele normale şi în Moldova şi Banat. Cei care vor să scape de căldura înăbuşitoare pot merge la munte. Acolo, minimele pot coborî şi sub 10 grade Celsius.

Iulie, luna lui cuptor, îşi va merita numele. Se aşteaptă atât zile caniculare, cu temperaturi maxime de peste 35 de grade Celsius, cât şi nopţi tropicale în care minimele vor depăşi 20 de grade. (Sursa: Antena 3)

Lasa un raspuns