Park(ing) Day(s) 2013 pe stada Lipscani

PDayProgram_bun-604x1024RFI Romania organizeaza, pe 20 si 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, a IV-a editie a Park(ing) Day(s), eveniment desfasurat la nivel mondial. Scopul e de a atrage atentia asupra lipsei spatiului verde din marile aglomeratii urbane. Pentru doua zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 m2 de gazon.

Copiii sunt asteptati, alaturi de profesori si parinti, la ateliere de pictura, dichisit sate traditionale din carton, mestesugit figurine din hartie, precum si la spectacole de teatru cu Excelsior si Teatrul „Ion Creanga”.

Oamenii … mari vor avea ocazia sa invete pasi de Salsa, sa asculte muzica de odinioara, cantata la curtile boieresti, interpetata acum live de trupa Trei parale, sa se destinda cu o comedie savuroasa cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin si Pierre Richard. (« Et si on vivait tous ensemble »).

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc in fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind initiat in 2005 in San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este sa atraga atentia asupra nevoii de mai mult spatiu public, sa genereze dezbateri despre cum este creat si alocat spatiul public si sa imbunatateasca viata orasenilor, macar pentru o zi.

Lasa un raspuns