Ora Pământului. Stinge lumina!

Ceea ce a inceput in Martie 2007 cu pozitia simbolica a orasului Sydney, s-a transformat in scurt timp intr-o actiune fara precedent in istoria umanitatii, un semnal impotriva incalzirii globale.

Putin peste 1000 de orase ale planetei si sute de milioane de oameni au participat pe 28 Martie 2009 la un eveniment prin care firele invizibile ale constiintei si ale sperantei s-au unit intr-un gest simplu, dar in acelasi timp magnific: stingerea luminii pentru o ora.

Ce poti face:

  • Ia-ti angajamentul ca pe 27.03.2010 sa stingi luminile pentru o ora in intervalul 20.30-21.30! Daca nu poti renunta complet, opreste macar luminile care nu-ti afecteaza activitatea! Nu uita ca astfel te alaturi locuitorilor din sute de orase mari ale planetei! Fiecare contributie este deosebit de importanta.
  • Scoate din priza toate echipamentele electronice pe care nu le folosesti si care se afla in stand-by! Poate fi vorba despre monitoare, imprimante, televizoare, incarcatoare de telefon, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine, filtre de cafea, aparate de radio, alte asemenea echipamente. Echipamentele aflate in stand-by consuma cel putin 10% din energie/locuinta.
  • Calculeaza-ti amprenta de CO² si urmareste in mod sistematic sa o micsorezi in fiecare saptamana/luna! Renunta la excesele de consum de energie si economiseste cat mai mult! Astfel iti vei aduce aportul la efortul global de oprire a tendintei de incalzire globala si vei economisi si bani luna de luna la facturile de energie electrica.
  • (ORAPAMANTULUI.RO)

Lights Out at the Parliament Palace © WWF/Stefan Angelescu

Lasa un raspuns