O ora de navigare pe net, zilnic, iti mareste IQ-ul. Dar 5 ore?

Cel mai recent studiu a aratat ca  si o ora de navigare online, zilnic, este importanta, aceasta marind IQ-ul.

Un studiu realizat la UCLA a aratat ca adultii care utilizeaza zilnic Internetul au parte de schimbari la nivelul creierului dupa doar 5 zile, conform Daily Mail. In cadrul studiului, a fost comparat creierul celor care nu foloseau decat rareori Internetul si cel al adultilor care intrau in mod curent pe Internet.

S-a aratat ca in cazul celor obisnuiti cu mediul online, regiunea cortexului prefrontal, care controleaza abilitatea de a lua decizii si a sintetiza informatiile complexe, devenise foarte activa. In cazul adultilor care nu sunt familiarizati cu navigarea pe Internet, aceasta regiune din creier este inactiva.

Vestea buna e ca la doar cinci ore petrecute online, cate o ora pe zi, se observa deja activitate in aceasta regiune din creier, scrie ZIARE.com.

Poate ca va asteptati ca mai multe ore petrecute pe internet sa ne faca si mai destepti. Poate si mai frumosi. Dar de fapt face exact pe dos, ca doar ce e mult strica. Se pare ca petrecutul unei perioada lungi in fata computerului ne afecteaza modul in care gandim, comportamentul, dar si relatiile interpersonale.

112_fullsize_microblogger

Caricatura oferita de: www.eJUNGLA.ro

One thought on “O ora de navigare pe net, zilnic, iti mareste IQ-ul. Dar 5 ore?

Lasa un raspuns