Noaptea Albă a Bucureştilor pe 21 septembrie

Oprescu promite că vor exista evenimente cultural-educative pentru toate gusturile.

În noaptea de 21 septembrie, toate muzeele vor fi deschise publicului. La fel şi anul trecut, muzeele, teatrele şi galeriile au avut porţile deschise cu ocazia primului eveniment de acest fel în Bucureşti. Au avut loc concerte în aer liber, spectacole de stradă, de artă multimedia, în care râul Dâmboviţa a strălucit în proiecţii de lasere şi lumini pe un ecran plutitor.

“Dorim ca în cadrul acestor manifestări cultural-educative să reedităm Noaptea Albă a Bucureştilor. Dorim ca acest eveniment să devină unul de bucurie şi de concordie pentru toţi cei care trăiesc şi muncesc în Bucureşti. Doresc să fie o participare activă a tuturor bucureştenilor, pe lângă repararea străzilor şi decongestionarea traficului.Încercăm să îmbunătăţim imaginea Capitalei. Vor fi evenimente pentru toate gusturile şi vom încerca să demonstrăm de ce Bucureştiul a fost denumit odată Micul Paris”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Din anul 2006, Belgia, Spania, Franţa, Letonia şi Italia organizează un astfel de eveniment care poartă numele de Nopţile Albe ale Europei, iar din 2007 Bucureştiul s-a asociat acestui club. (Cotidianul)

Lasa un raspuns