Nico şi Vlad, în finala Eurovision

Nico şi Vlad s-au calificat în finala concursului, în urma evoluţiei din semifinala de aseară.

“Am venit pregătiţi pentru succes. Aşa a fost în această seară, aşa va fi şi în finală”, a declarat Vlad Miriţa la conferinţa de presă de după concurs.

“Cred că cel mai important element a fost conexiunea dintre noi doi, pe scenă. Am transmis această emoţie şi publicului care ne-a votat”, a adăugat el.

Alături de România, alte nouă state merg în finala de sâmbătă: Grecia, Bosnia şi Herţegovina, Finlanda, Rusia, Israel, Azerbaidjan (ţară aflată la prima participare în concurs), Armenia, Polonia şi Norvegia. Marea surpriză a semifinalei a fost faptul că marioneta Dustin Curcanul, reprezentantul Irlandei, cotat cu şanse foarte mari, nu s-a calificat în finală.

Potrivit regulamentului concursului, rezultatul televotingului nu va fi făcut public până sâmbătă noaptea, pentru a nu influenţa votul din finală. Cu o interpretare puternică, cei doi artişti români au impresionat publicul european, care a votat piesa “Pe-o margine pe lume”, trimiţând România în finală. Startul televotingului a fost dat de jucătorul de tenis Novak Djokovic (numărul trei în clasamentul ATP ), care a aruncat în public o minge de tenis imensă. Nico şi Vlad, deja printre preferaţii jurnaliştilor aflaţi la Belgrad, au stârnit reacţii foarte puternice şi la centrul de presă.

În cele 15 minute acordate televotingului, la “apariţia” pe ecrane a românilor, la recapitularea pieselor din concurs, entuziasmul ziariştilor a atins cote maxime, determinându-i pe cei prezenţi nu doar să aplaude puternic, ci să ţipe sau să fluiere ca la concertul unui star internaţional.

Poate şi din motive financiare, prima semifinală nu le-a suscitat prea mult interesul spectatorilor sârbi, astfel că Belgrade Arena (cu o capacitate de 23.000 de locuri) era plină doar pe jumătate, însă cei prezenţi în sală s-au bucurat de show-ul oferit de cei 19 concurenţi.

Mâine seară va avea loc cea de-a doua semifinală, în urma cărei vor fi desemnaţi ultimii zece finalişti. (Sursa:EVZ)

Lasa un raspuns