Muzeul Satului, în pericol (Adevarul)

Conducerea instituţiei susţine că unele persoane care nu au bilete dar vor să vadă concertele de la Teatrul de Vară Herăstrău, trec fraudulos prin Muzeul Satului, distrugând tot ce le stă în cale.

“Cu ocazia concertului susţinut la Teatrul de Vară Herăstrău, în data de 17 iunie 2009, de „grupul Gogol Bordello şi de Taraf de Haïdukos”, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a fost expus distrugerii din partea unor grupuri care au încercat să pătrundă prin efracţie în instituţie pentru a ajunge la Teatrul de Vară. Precizăm că aceste lucruri s-au întâmplat după ora de închidere a Muzeului Satului, iar grupurile au provocat scandal la poarta muzeului”, se arată într-un comunicat trimis de Iuliana Mariana Grumazescu muzeograf PR.

Din aceste motive, conducerea instituţiei atenţionează împotriva distrugerii patrimoniului Muzeului Satului de vecinătatea Teatrului de Vară Herăstrău. Conducerea Muzeului Satului a atenţionat în nenumărate rânduri asupra acestei vecinătăţi cu consecinţe incalculabile pentru Muzeul Satului. (sursa: Adevarul.ro)

Muzeul Satului
Muzeul Satului

Lasa un raspuns