Modificari importante in centrul Bucurestiului

Primele șase proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) au fost aprobate marți de Consiliul General al Municipiului București. Acestea prevăd transformarea Bulevardului Unirii în zonă pietonală, construirea a două poduri noi peste Dâmbovița și amenajarea unui traseu pietonal din zona Romană până în Rahova, dar și transformarea Pieței de Flori din Rahova în zonă turistică și de promenadă.

Planul Urbanistic Zonal PlATA CONSTITUTIEI -ANTIM – B-DUL UNIRII prevede construirea unei parcări subterane cu 988 de locuri în Piața Constituției, dar și transformarea Bulevardul Unirii în zonă pietonală și de loisir.

Planul Urbanistic Zonal PARC IZVOR – POD MIHAl VODA prevede construirea unui nou pod peste Dâmbovița și a trei parcări subterane, dar și reamenajarea parcului și realizarea unui amfiteatru.

Planul Urbanistic Zonal PARC SFINTII APOSTOLI – PODUL CALICILOR propune reconstruirea Podul Calicilor, dar și amenajarea unui parc cu spaţiu verde, arbori, alei pentru promenada și trotuare pentru plimbări cu bicicleta în zona Bisericii Domniţa Bălaşa, situată în spatele blocurilor din Piaţa Unirii, lângă Palatul de Justiţie. Sub parc este prevăzută și construirea unei parcări subterane. (CITESTE pe b365.ro)

Lasa un raspuns