Meteorologii anunţă ploi torenţiale în aproape toată ţara

Astăzi ploile vor fi chiar torenţiale în nordul, centrul şi estul ţării. Nori şi averse asociate cu fenomene electrice şi vânt se vor semnala în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, precum şi la munte.

Banatul, Crişana şi Oltenia au şi ele parte de ploi, dar pe arii mult mai mici. Nu scăpăm nici de grindină, iar izolat aversele pot atinge şi chiar depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, mai ales în nordul ţării şi la altitudine. Temperatura aerului nu indică însă o scădere, dar nici vreun exces, valorile la amiază aşteptându-se să fie între 20 şi 31 de grade Celsius.

O veste bună vine dinspre regimul termic care, în aceste regiuni, nu va trece de 27-28 de grade, valori mai mult decât agreabile pentru un miez de august. Pe de altă parte însă, sudul este mai însorit, iar gradele mai multe, urcând până la 30-31 de grade.

În Bucureşti, după o noapte calmă, soarele se arată şi el în prima parte a zilei. După amiază însă, apar norii aducători de ploaie în averse, cu fulgere şi tunete. De la 13-14 grade în zori, la amiază se aşteaptă ca temperatura să urce la aproximativ 28-29 de grade. Sursa: REALITATEA.NET

ploaie

Lasa un raspuns