Meteorologii anunţă ploi pentru acest sfârşit de săptămână

Meteorologii  anunţă ploile mult aşteptate în toată ţara. De altfel, structura atmosferică de la nivelul întregului continent suferă o schimbare semnificativă ce ne va aduce până la sfârşitul săptămânii instabilitate accentuată a vremii. Ce se întâmplă de fapt? O masă de aer polar, în galben-verde, va pătrunde peste Europa pe direcţie nord-sud. Astăzi, acest aer rece va ajunge între Alpi şi Carpaţi până la regiunea vestică a ţării noastre.

Vineri însă, din această masă se va desprinde un nucelu care va persista peste ţara noastră determinând o răcire clară a vremii, ploi, fulgere şi tunete şi chiar vânt până la nivel de vijelie. Grindina nu este nici ea exclusă de meteorologi. Şi, chiar dacă spre sfârşitul săptămânii, această masă de aer rece se mai reduce şi se diluează, regimul termic va coborî chiar şi sub limitele normale pentru această dată.

Cu alte cuvinte, cea mai mare temperatură aşteptată sâmbătă, de exemplu, nu va depăşi nici măcar 22 de grade Celsius, în condiţiile în care la această dată temperatura normală ar trebui să ajungă la 27-28 de grade.(www.realitatea.net)

Lasa un raspuns