Meteorologii anunţă caniculă pentru această săptămână

Ne aşteaptă un nou val de căldură pe care nu îl vom simţi din plin decât abia miercuri. Aşa că astăzi e bine să ne bucurăm de vremea fără excese, cu maxime ce nu trec de 32 de grade, iar în regiunile depresionare va fi chiar plăcut, cu 24-25 de grade.

Ziua de marţi este momentul în care termometrele vor indica valori caniculare: 35 de grade Celsius în Banat, în timp ce temperaturi de 30-33 de grade vor fi valori frecvente. Dar, după un astfel de episod fierbinte, miercuri instabilitatea atmosferică se anunţă pe măsură. Vin ploile, cu vânt şi descărcări electrice şi chiar şi grindină.

36Regiunile cele mai afectate de aceste fenomene se aşteaptă să fie cele din nordul, centrul şi estul ţării. Aşadar, de miercuri maximele scad la nivelul întregii ţări şi cu 6-7 grade. Dar şi această răcorire va ţine puţin. Chiar de joi, vine din nou căldura şi pleacă ploile. Până la sfârşitul săptămânii vom înregistra maxime peste 30 de grade în mai toată ţara, poate chiar şi 35 de grade în sud. Sursa: Realitatea TV

Lasa un raspuns