Metallica apare şi pe marile ecrane din 2013

Un film 3D despre trupa Metallica va fi regizat de cineastul american de origine maghiară Nimrod Antal, regizorul peliculei “Kontroll”, şi va fi lansat pe marile ecrane în vara anului 2013.

Acest proiect cinematografic, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va fi produs de Charlotte Huggins, informează variety.com.

Potrivit producătorilor, filmul va combina imagini din concertele trupei americane cu elemente narative, ale căror protagonişti vor fi cei patru muzicieni din componenţa actuală a formaţiei – James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett şi Robert Trujillo.

Filmările vor debuta în luna august, iar pelicula va fi lansată pe marile ecrane în vara anului 2013.

Devenit celebru graţie lungmetrajului său de debut “Control/ Kontroll” (2003), recompensat cu Award of the Youth la Festivalul de Film de la Cannes din 2004, Nimrod Antal a regizat apoi câteva filme de acţiune americane, precum “Motelul groazei/ Vacany” (2007), “Transport blindat/ Armored” (2009) şi “Predators” (2010).

Trupa Metallica va cânta în calitate de cap de afiş la Download Festival în vara acestui an şi va susţine o serie de concerte în Europa, unde va interpreta în întregime celebrul album “Metallica” din 1991, denumit “The Black Album”.

Cel mai recent album al grupului Metallica a fost materialul discografic “Lulu”, o colaborare cu muzicianul Lou Reed, care a ajuns în magazine în 2011, potrivit Mediafax.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80.

În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. (incomemagazine.ro)

Lasa un raspuns