Lucian Bute, isi apara titlul de campion mondial versiunea WBA

ntreaga gala in care Lucian Bute isi va pune la bataie centura cu diamante sta sub semnul superstitiilor. Vineri 13 este o zi speciala pentru pugilistul roman, din toate punctele de vedere.

Ca orice sportiv, Lucian Bute are superstitiile sale. Una dintre ele este legata de televizarea meciului. Romanul este convins ca va castiga fara probleme, chiar prin KO, pentru ca meciul este transmis in direct si in Romania. Sambata dimineata, de la ora 6 (vineri seara in Canada), campionul mondial al categoriei supermijlocii va putea fi urmarit in direct pe Pro TV, partida fiind transmisa si in Statele Unite. De altfel, meciul cu Librado Andrade, cand a fost pus in mare dificultate in ultima repriza, nu a fost transmis de nici un post tv din tara, fapt ce i-a intarit convingerea pugilistului roman.
Bute are insa si alte superstitii, legate de felul in care isi petrece timpul liber, inclusiv de apropierea de reprezentantele sexului opus, timp de 30 de zile inaintea unui meci avand interzis la sex. Echipamentul cu care intra in sala trebuie foarte atent ales, anumite piese norocoase fiind pastrate si pentru urmatoarea confruntare. De asemenea, intra in ring numai cu piciorul drept. Bute a declarat ca are si alte superstitii, dar acestea nu ar mai “functiona” daca ar fi facute publice. Cum ziua de vineri, 13, are tot felul de semnificatii peste Ocean, organizatorii canadieni au numit aceasta gala “ Superstition”. Campionul declara ca i-a descifrat toate secretele pugilistului columbian Fulgencio Zuniga si ca de data aceasta nu vor mai aparea nici un fel de surprize. „Sunt concentrat pentru meciul din 13 martie. Sunt gata sa îmi apar titlul“, a spus Bute. Acesta are si planuri de viitor, discutand deja despre viitorul meci in care isi va pune centura la bataie. “Iubesc orasul Quebec. Este un oras frumos si oamenii de aici iubesc sportul. Mi-ar placea sa boxez aici”.  Bute si-a aparat pentru prima oara cu succes centura mondiala pe 1 martie 2008, dupa ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. În meciul cu Librado Andrade (27 victorii, o remiza, nici o înfrângere), Bute (22-0-0, 18 KO) si-a pus pentru a doua oara în joc centura mondiala cucerita în 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a învins prin KO, în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. Lucian Bute, în vârsta de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei, ulterior si Adrian Diaconu reusind sa castige centura cu diamante la categoria semigrea, versiunea WBA. Gala de vineri, in care va lupta si Jo Jo Dan, va incepe de la 2 si jumatate noaptea, ora Romaniei.

sursa: Gardianul.ro

Lasa un raspuns