La plajă, în ţinute „fierbinţi“

Sunt la modă şi costumele de baie întregi, şi cele deux-pieces. Alege-l pe cel potrivit!

Deşi costumul de baie devine preocuparea noastră doar în perioada scurtă a verii, alegerea lui este extrem de importantă. Aşa că, înainte de a pune mâna pe primul model pe care-l întâlneşti în cale, află ce se poartă în acest sezon şi ce model este potrivit conformaţiei tale.

Imprimeuri.
Ca o revenire a anilor trecuţi, costumele întregi şi în două piese cu imprimeuri sunt din nou la modă. „Se poartă imprimeurile abstracte, cele cu flori, dar şi cele cu desene şi culori suprapuse“, spune Luminiţa Voicu, referent marketing magazin Nomino. Modelul cu imprimeuri mari sau în dungi verticale va distrage subtil atenţia de la eventualele imperfecţiuni ale trupului, dar mare atenţie: trebuie să se muleze perfect pe trupul tău! Un slip cu imprimeu, dar cu un număr mai mare sau mai mic decât talia ta, se va face observat imediat.

Talie.
Dacă ai talia mai lată şi şolduri generoase, alege un slip clasic; ocoleşte modelele care se leagă cu şnur în şolduri sau cele cu volănaşe. Nu-ţi cumpăra un slip care să îţi strângă partea şoldurilor şi care să ofere ţinutei tale un aspect inestetic. Dacă ai o siluetă androgină, alege modelul hipster – gen pantalon scurt.
Model. Alegi un costum de baie deux-pieces sau unul întreg? Designerii propun pentru acest sezon ambele croieli. Optează pentru un costum de baie întreg dacă vrei să acoperi un abdomen mai proeminent şi dacă ai forme pline. Nu alege un costum de baie întreg dacă nu ai talia conturată sau dacă proporţia bust – şolduri este prea mare. Costumul de baie în două piese avantajează mai multe tipuri de siluete, atâta timp cât ţii cont de croiala acestuia, de culori, material şi imprimeuri. Luminiţa Voicu spune că modelul deux-pieces nu se va demoda prea curând: „Costumul în două piese se bucură de notorietate şi în acest sezon, iar în cadrul colecţiei O’Neill au fost prezentate mai multe modele pe acest tipar“.

Culoare şi material.
Din bumbac, poliamidă cu elastan, spandex sau croşetate, ai de unde alege. Optează pentru cele cu elastan când vrei să stai mai mult în apă şi pentru cele din bumbac sau croşetate dacă nu intri foarte des în apă. Se poartă costumele în culori tari, cu aplicaţii, cu imprimeuri florale sau etno. Însă nu alege un costum de baie în culori mate şi foarte deschise atunci când pielea ta este albă. Totodată, dacă ai un pigment mai închis, costumele de baie foarte închise la culoare nu sunt alegerea perfectă.

Sursa: EVZ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *