La drum spre Salina Turda-Durgau

La drum spre Salina Turda!

Cu plecarea din București se poate ajunge la Salina Turda în 6 ore și jumătate, pe varianta București-Ploiești-Brașov-Sighișoara-Luduș- Salina Turda. Varianta puțin mai scurtă este prin Valea Oltului pe ruta București-Pitești-Sibiu-Sebeș-Aiud- Salina Turda( harta jos), prin care se economisește jumatate de oră.

Salina este deschisă zilnic, de luni până duminică între 9 și 16. Prețul întreg al biletului este de 20 lei/ adult si 10 lei pentru copii. De luat în calcul si costul de 5 lei/zi pentru parcarea mașinii in fața  salinei. Se poate parca și pe drumul de acces fără cost.

Sunt oferite și câteva zone de agrement- roata mare( 5 lei), teren minigolf (10 lei/30 minute), plimbare cu barca pe lac subteran( 10 lei/20 minute). Se taxează fiecare persoană.

salina turda.plimbare.roMina Rudolf este la 42 metri adâncime, accesul fiind facut pe scări sau cu liftul panoramic. Atenție la cozile ce se pot forma la lift. Pe scări se coboară 13 etaje în 10 minute. Imaginea de ansamblu este extrem de spectaculoasă. Adiacentă ei este Mina Terezia, unde se află și lacul subteran, extins pe 80% din suprafața din baza exploatarii miniere. Aici se poate ajunge cu un lift si pe scări. Nu recomandăm coborârea în perioadele aglomerate deoarece la urcare se poate aștepta și 45 de minute.

Este locația perfectă unde poți petrece jumatate de zi dacă ești in zonă. Cazarea este relativ ieftină în zonă, dar conteză perioada aleasă pentru a vizita salina.

lift salina turda plimbare.ro

 Să mergeți și la Viscri!

Lasa un raspuns