Jean Michel Jarre prezinta OXYGENE

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 20:00
Sala Polivalenta – Bucuresti

Cu ocazia aniversarii a 30 ani de la lansarea albumului «Oxygene », Jean-Michel Jarre va interpreta intreaga capodopera, cu ajutorul a trei muzicieni si folosind «stravechile » instrumente originale ; mai mult de 50 sintetizatoare analog legendare.

In 1997 compozitorul francez si pionierul muzicii electronice Jean-Michel Jarre a obtinut faima universala cu un album ce a sedus atat fanii muzicii cat si criticii de pretutindeni. «Oxygene » nu a fost doar o capodopera atemporala, dar coperta vizionara a albumului atragea atentia asupra problemelor globale de mediu, cu mult timp inainte ca mediul sa devina o problema mainstream.

«Oxygene » este un punct de referinta in muzica electronica, fiind inregistrat cu instrumente rare, multe dintre ele putand fi achizitionate in prezent doar in magazine speciale, de second hand. Abordarea lui Jarre a fost deschizatoare de drumuri, netezind calea pentru generatiile actuale de muzicieni electro.

Jarre, care de obicei realizeaza concerte spectaculoase in aer liber in fata a milioane de oameni, in locatii istorice din intreaga lume, a ales sa interpreteze partitura completa a albumului «Oxygene » in locatii mult mai intime. Acest concert va fi un moment unic in cariera sa.

Asa cum Jarre zicea : « Am compus acest album cu instrumente extraordinare, parte a mitologiei muzicii electronice, asa cum Stradivarius a fost pentru muzica clasica, sau Fender Telecaster pentru muzica rock. Aceste instrumente legendare sunt cu adevarat uimitoare si deloc cunoscute de publicul larg. Sintetizatoarele sunt toate tip analog si sa sustii un intreg concert live, fara instrumente digitale, va da dimensiuni speciale performantei. De multi ani imi doream sa cant intr-un spatiu mai restrans – o oportunitate sa fiu mai aproape de public. Muzica in sine si punerea in scena pe care mi-am imaginat-o au condus la acest proiect special ». (Bilete.ro)

Lasa un raspuns