Interzis cu bicicleta şi cu rolele în parcuri!

Parcurile Capitalei sunt transformate în muzee verzi. Autorităţile nu ne permit accesul cu vehicule nepoluante, role sau biciclete în oazele oraşului. Un arhitect bătrân spunea odată că, în lumea civilizată, spaţiile publice sunt construite urmând cărările bătătorite de oameni.

În aceeaşi lume civilizată, oamenii au voie să se odihnească pe iarbă şi sunt încurajaţi să folosească bicicletele sau rolele, ca să facă mişcare în aer liber şi să contribuie la reducerea poluării. În Bucureşti însă, călcatul pe iarbă a rămas una dintre puţinele interdicţii comuniste neabolite de democraţie, iar mersul pe bicicletă prin parcuri e incriminat şi de Codul Rutier, şi de câteva hotărâri locale.

Cu un zel demn de cauze mai bune, poliţiştii comunitari care păzesc aleile interzic, mai nou, şi accesul pe role în anumite parcuri bucureştene.

Vânate şi decimate de dezvoltatorii imobiliari, interzise rollerilor, bicicliştilor şi „amatorilor de iarbă”, spaţiile verzi ale Capitalei s-au transformat în muzee costisitoare, pentru care municipalitatea cheltuieşte câteva zeci de milioane de euro anual, dar care nu mai ajung să satisfacă nevoile publicului.(EVZ.ro)

Lasa un raspuns