Internet wireless în parcuri, numai pe plăcuţe

O nouă atracţie a apărut de câteva zile în parcurile Capitalei: internetul gratuit, wireless, de la primărie.

Singura problemă este că încă nu există. Plimbăreţii din Herăstrău, Cişmigiu sau Parcul Tineretului sunt ispitiţi de plăcuţele de la intrare, pe care scrie promiţător „Spre zona de acces gratuit la internet wireless“ sau chiar „Zona de acces gratuit la internet wireless“.

Punctele de interes sunt amenajate cu mese şi scaune din plastic, umbreluţe şi pliante tipărite de primărie, în care li se explică doritorilor cum să acceseze reţeaua. Deşi atmosfera pare prielnică unei navigări în mijlocul naturii, concluzia vine sec: reţeaua există, dar nu funcţionează. Ispitiţii pleacă dezamăgiţi cu laptopurile în spinare, fără să fie lămuriţi în vreun fel de către agenţii de pază sau de angajaţii de la poliţia comunitară, care însă au grijă să păzească mobilierul.

Reprezentanţii UTI – firma care a câştigat licitaţia NetCity şi care se ocupă de reţeaua de internet gratuit, decretată de primarul Sorin Oprescu – spun că încă nu au activat accesul la wireless în parcuri. Şi asta pentru că hotărârea aparţine clientului, adică Primăria Capitalei. De la primărie se va apăsa butonul care activează conexiunea, peste câteva zile, când vor fi amenajate civilizat toate punctele cu acces gratuit. „Server not found“

În Herăstrău au fost realizate trei zone cu acces gratuit la internet: una lângă cinematograf, alta la Expo-Flora şi încă una, în Grădina Japoneză. În ultima a ajuns alaltăieri şi Răzvan Pârâianu, lector al Universităţii „Petru Maior,“ din Târgu-Mureş, împreună cu fiica sa.

Omul şi-a instalat laptopul pe o măsuţă şi a vrut să navigheze. În primă instanţă, eroare. A mai încercat o dată, respectând toţi paşii explicaţi în pliant, iar finalul a fost asemănător: computerul recunoştea reţeaua primăriei, dar nu se conecta şi la internet. Prin zonă se afla şi un agent comunitar. Mircea Halaicu, şef de obiectiv al Parcului Herăstrău, a dat câteva telefoane şi a aflat că reţeaua îşi aşteaptă inaugurarea de la primarul general, Sorin Oprescu. Agentul s-a arătat nemulţumit însă, pentru că zilnic vin oameni şi-l întreabă de ce nu se pot conecta.

Nici în Tineretului calculatoarele nu pot zburda pe internet. Sub panoul din faţa terenului e baschet, pe gard este montată plăcuţa care promite internet wireless gratuit. Reţeaua PRIMARIE_GENERALA are semnal excelent, dar www.google.ro nu răspunde la apel. Paznicii de noapte, de la spaţiul amenajat cu măsuţe şi umbreluţe, spun că treaba lor este să păzească stabilimentul, iar despre internet nu ştiu nimic.

sursa: Evenimentul Zilei.

Lasa un raspuns