Întâlnire pe fugă între Obama şi Băsescu, în Biroul Oval

Intalnirea dintre Barack Obama si Traian Basescu (foto arhiva)

Intalnirea dintre Barack Obama si Traian Basescu (foto arhiva)Traian  Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama în Biroul Oval de  la Casa Albă, transmite corespondentul Realitatea TV. Întâlnirea nu era pe agenda oficială a şefului de la Casa Albă.

Dacă până în urmă cu câteva ore, jurnaliştii care-l însoţesc pe Traian Băsescu nu excludeau posibilitatea unei întrevederi cu Barack Obama, acum e clar – preşedintele SUA l-a primit pe şeful statului în Biroul Oval înainte de a pleca spre Ohio pentru a-şi susţine pachetul legislativ pentru crearea de noi locuri de muncă.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Casa Albă în jurul orei 16:20 (10:20, ora SUA), unde urma să fie primit de vicepreşedintele Joe Biden, în Salonul Roosvelt.

După dicuţia cu Biden, Băsescu va asista la semnarea de către secretarul de Stat Hillary Clinton şi de către ministrul român al Afacerilor Externe Teodor Baconschi, a acordulul privind găzduirea pe teritoriul României a componentelor terestre ale scutului american antirachetă. Evenimentul va avea loc în jurul orei 19.15.

(REALITATEA.NET)

Lasa un raspuns