In noaptea asta trecem la ora de iarna

România trece, în această noapte, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00. Ziua de duminică va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an, iar noi vom dormi mai mult. 

CFR Călători anunţă că, de mâine, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora Europei Orientale, fără ca aceasta să modifice mersul trenurilor în vigoare, anunţă Mediafax. Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în această noapte, la ora 4.00, care devine ora 3.00. Toate trenurile de călători care au, mâine, ora de plecare din staţiile de formare după 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare. 

Potrivit astronomilor, ca regulă, ora de vară e aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine, apare o oră în plus. 

Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Ţara noastră se afla în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie e denumită „timpul legal român“. (EVZ.ro)

Lasa un raspuns