Imperiul „Spiru Haret”, la un pas de desfiinţare (EVZ)

Deşi Ministerul Educaţiei a impus mai-marilor universităţii condiţii clare pentru intrarea în legalitate, aceştia continuă să organizeze admitere şi la formele de învăţământ neacreditate.

Universitatea „Spiru Haret” (USH) continuă să organizeze examen de admitere la toate formele de învăţământ, în ciuda restricţiilor impuse de Ministerul Educaţiei. În plus, mulţi studenţi susţin că nu li se acceptă transferul de la specializările neacreditate la cele aflate în legalitate. Vara tumultoasă, în care „contrele” între reprezentanţii ministerului şi cei ai USH nu au încetat, pare să fi trecut prea uşor pentru mai-marii universităţii, care îşi continuă activitatea nestingheriţi, la fel ca înaintea declanşării „războiului” cu ministrul Ecaterina Andronescu.

Pusă în faţa „sfidării” arătate de conducerea USH, Andronescu nu lasă nici ea garda jos şi susţine, sus şi tare, că „nu se joacă” când vine vorba despre această „instituţie cu probleme”. „Noi mai avem o soluţie: putem pregăti un proiect legislativ prin care să desfiinţăm universitatea. După cum se ştie, noi avem un proiect legislativ cu valoare de lege prin care se desfiinţează orice specializare la distanţă, iar dacă aceştia nu înţeleg să respecte legea, o să promovăm măsura legislativă de desfiinţare. Nu ne jucăm cu aşa ceva”, spune ferm ministrul. (Evenimentul Zilei)

spiruharet

Lasa un raspuns