Grevă generală la metrou, marti, între orele 5.00 şi 16.00

Angajaţii de la metrou vor organiza mâine, între orele 5.00 şi 16.00, greva generală, după ce astăzi nu au ajuns la niciun rezultat în cadrul negocierilor avute cu ministrul Transporturilor Rdau Berceanu.

Solicitările de majorare salarială pentru 2010 ale angajaţilor Metrorex nu au fost acceptate. Aceştia au cerut o majorare salarială direct proporţională cu inflaţia şi devalorizarea leului. Până în prezent angajaţii Metrorex au pichetat sediul Guvernului, iar în urmă cu câteva zile s-au aflat în grevă de avertisment între orele 4.00 şi 6.00.

Poliţia Rutieră ia măsuri

Numărul agenţilor rutieri în trafic va fi suplimentat în zonele unde se circula cu metroul. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Rutiere îi sfătuiesc pe călătorii care foloseau de obicei metroul să nu apeleze la maşinile personale, în cazul în care au, ci să folosească mijloacele de transport în comun de la suprafaţă.

200 de autobuze în plus

Cei 700 de mii de călători care folosesc zilnic metroul sunt nevoiţi începând de mâine dimineaţă să apeleze la mijloacele de transport de la suprafaţă.

„Vom mări numărul autobuzelor sau al tramvaielor care circulă prin zona gurilor de metrou. Vom băga în circulaţie încă 200 de autobuze pe 47 de linii, între orele 5.30 şi 17.00“, a declarat Gheorghe Aron, directorul RATB. Acestea se vor alătura celor 950 de autobuze, 400 de tramvaie şi 240 de troleibuze.

sursa: Adevarul.ro

metrou_aglomeratie

Lasa un raspuns