Grevă generală la metrou în 18 martie

Sindicaliştii de la metrou vor intra, în 18 martie, în grevă generală, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că greva angajaţilor Metrorex, desfăşurată în noiembrie 2009, a fost legală.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi, susţine că, în urma deciziei Curţii de Apel, care este definitivă şi irevocabilă, se va continua protestul declanşat anul trecut, astfel că se va trece direct la greva generală.

“Nu am avut prea multe variante de ales, deoarece în 18 noiembrie greva noastră a fost declarată ilegală iar de atunci şi până acum, când instanţa supremă a decis că ea este legală, autorităţile nu au catadicsit să discute cu angajaţii de la Metrou, să negocieze un nou contract colectiv de muncă”, a declarat Ioan Rădoi.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a declarat legală greva angajaţilor de la Metrou, desfăşurată în noiembrie 2009. Magistraţii au admis, astfel, recursul făcut de sindicalişti la decizia prin care greva era declarată ilegală. (Libertatea.ro)


Lasa un raspuns