Google+, noua retea sociala

Google a lansat proiectul “Google+“, o noua retea sociala, iar punctul forte ar putea fi serviciul video numit “Hangouts”, in care mai multi prieteni pot comunica, in acelasi timp, prin intermediul unei camere web. Google+ este testat in prezent de un numar redus de persoane, iar altii se pot alatura doar pe baza de invitatie, insa in curand va fi disponibil tuturor.

Imediat dupa lansare au aparut si comparatiile cu Facebook, cea mai puternica retea sociala in acest moment, dar care nu are implementat sistemul de video conferinta intre utilizatori.

Utilizatorii vor putea impartasi prietenilor fotografii, iar functia “Circles” este similara listei de prieteni din FB, in timp ce butonul “+1”  poate fi comparat cu cel de “like”.

Cercuri – Dvs. distribuiţi conţinuturi diferite către persoane diferite. Dar distribuirea conţinuturilor potrivite către persoanele potrivite nu ar trebui să fie o problemă. Cu funcţia Cercuri, este uşor să plasaţi într-un cerc prietenii cu care vă întâlniţi sâmbătă noaptea într-un cerc, părinţii în alt cerc, iar pe şeful dvs. într-un cerc numai al lui, exact ca în viaţa reală.

Sparks – Vă amintiţi de bunicul dvs. care decupa articole din ziar şi vi le trimitea? Era plăcut. Funcţia Sparks face cam acelaşi lucru: caută videoclipuri şi articole care consideră că vă vor plăcea, astfel că, atunci când aveţi timp liber, aveţi mereu ceva de urmărit, de citit sau de distribuit. Bunicul ar fi de acord.

Hangouts – Unele dintre cele mai bune aspecte ale ieşitului în oraş sunt întâlnirile spontane cu prietenii. Cu funcţia Hangouts, întâlnirile neplanificate au loc pentru prima oară pe web. Spuneţi-le prietenilor că sunteţi disponibil(ă) pentru un hangout şi aşteptaţi să vedeţi cine apare pentru un chat faţă în faţă. Până reuşim să perfecţionăm teleportarea, pentru moment acesta este cel mai bun lucru.

Lasa un raspuns