Filmul Katalin Varga poate fi Descoperirea Europeană a Anului

Coproducţia româno-britanică Katalin Varga, în regia lui Peter Strickland, produsă de Tudor şi Oana Giurgiu (Libra Film), a fost nominalizată la cea de-a 22-a ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film, secţiunea Descoperirea Europeană a Anului, gală care va avea loc pe 12 decembrie, în Ruhr Metropolis, Germania.

Considerate Oscarurile Europene, aceste distincţii se decernează anual de către Academia Europeană de Film celor mai bune producţii cinematografice europene realizate în anul precedent.

Katalin Varga este primul film de lung-metraj cu participare majoritar romanească nominalizat în acest an. Filmul Poliţist, adjectiv regizat de Corneliu Porumboiu este pe lista celor 48 de propuneri, întocmită de Academia Europeană de Film, din care membrii Academiei vor face nominalizările la celelalte categorii, care se vor anunţa în luna octombrie.

Câştigătorul secţiunii Descoperirea Europeană a Anului va fi ales de 2000 de profesionişti din industria cinematografică, membri ai Academiei. (REALITATEA TV)

Katalin-Varga-filmul

Lasa un raspuns