Filmul “Concertul”, premiat cu Oscarul italian

Lungmetrajul “Concertul” de Radu Mihăileanu a fost desemnat câştigătorul categoriei “cel mai bun film din Uniunea Europeană” la premiile David di Donatello 2010, echivalentul italian al Oscarurilor, care au fost decernate sâmbătă la Roma, informează variety.com, potrivit Mediafax.

La categoria “cel mai bun film din Uniunea Europeană”, cei 1.500 de membri ai Academiei de film italiene au selecţionat lungmetrajele “Concertul” de Radu Mihăileanu, “Das Weisse Band” de Michael Haneke, “Un Prophète” de Jacques Audiard, “Soul Kitchen” de Fatih Akin şi “Welcome” de Phillip Lioret. Radu Mihăileanu a mai obţinut un premiu David di Donatello în 1999, pentru filmul “Trenul vieţii/ Train de vie”.

Recent, echipa filmului “Concertul” a primit şi două premii César, pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră. În plus, “Concertul”, în regia lui Radu Mihăileanu, a primit patru trofee Gopo pentru: “cel mai bun montaj”, “cea mai bună muzică originală”, “cea mai bună scenografie” şi “cel mai bun machiaj şi coafură”.
Pelicula “L’Uomo Che Verra”, de Giorgio Dirittis, s-a impus la categoriile “cel mai bun film italian” şi “cel mai bun producător”.

Lasa un raspuns