Festivalul de Muzică Veche Bucureşti, la Muzeul Naţional Cotroceni

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti aduce pe scena bucureşteană muzicieni din Belgia, Norvegia, Austria, Japonia şi România, în cadrul a trei concerte ce se vor desfăşura miercuri, 26 octombrie, sâmbătă, 29 şi duminică, 30 octombrie.

Festivalul debutează la curtea prinţului Nikolaus Esterházy, de al cărui nume se leagă o parte importantă a creaţiei compozitorului austriac Joseph Haydn. Pe scena muzicală românească va urca în premieră barytonul, instrument hibrid asemănător violoncelului, dispărut odată cu apusul clasicismului. Barytonul a fost redescoperit în sec. al XX-lea, după mai bine de un secol de uitare, şi şi-a reluat locul nobil ce îi fusese atribuit la curtea princiară.

Concertul va cuprinde Divertimenti a Baryton, Viola e Basso, lucrări pe care Haydn le-a dedicat prinţului Esterházy, el însuşi interpret la baryton. Concertul este susţinut de ansamblul Ricercar Consort, condus de Philippe Pierlot, unul dintre puţinii interpreţi la acest instrument în zilele noastre. (sursa: Eventim.ro)

Lasa un raspuns