Fenomenul “Farmville” – Romania, o tara de fermieri virtuali (RL)

Farmville, un joc de strategie disponibil exclusiv pe reteaua de socializare Facebook, a devenit un adevarat fenomen online, de la lansarea sa in iunie adunand 63 milioane de utilizatori activi.

Jocul este o strategie in timp real, ce consta intr-o ferma pe care jucatorul trebuie sa o faca sa prospere, plantand si cultivand pomi si legume, precum si colaborand cu “vecini”, alti prieteni jucatori. Romania este prinsa si ea in miscarea gravitationala a acestui joc, clasa de mijloc romaneasca alcatuindu-si agenda zilei in functie de timpul de plantare si recoltare a legumelor si fructelor.

O alternativa la stresul vietii de birou
De la lansarea in iunie 2009, “Farmville” a devenit cea mai populara aplicatie de pe Facebook – care, pana ieri, a ajuns la nu mai putin de 63.127.000 utilizatori activi in toata lumea. In SUA, fanaticii jocului platesc cu bani reali dezvoltarea afacerii agricole. Tot acolo s-a creat o miscare, “Farmville Art”, in care participantii la joc isi aranjeaza recoltele astfel incat sa ii recompuna pe Mona Lisa si Mr. Peanut. Obsesia e asadar in extindere si ia forme din ce in ce mai elaborate. (SURSA: ROMANIA LIBERA)

farmville-main_Full

Lasa un raspuns