EvZ.ro: Cum a ajuns „Micul Paris” sub buldozerul epocii kitsch

Blocuri masive, apărute în liniştitele cartiere de case vechi, vile de patrimoniu dărâmate lent, prăbuşite în timpul nopţii, aprobări şi autorizaţii voit evazive, planuri de urbanism fantomatice, ilegalităţi ştiute şi consimţite de toată lumea: miniştri, primari, arhitecţi şi beneficiari ai afacerilor imobiliare. Bucureştiul a fost desfigurat de autori care au ţinut la anonimat tot atât cât au ţinut la propriile întreprinderi.

În octombrie 2009, Traian Băsescu şi-a făcut sediu de campanie într-o clădire dată ca exemplu negativ în „Cartea Neagră”: „Edificiul (de pe strada Lipscani, nr. 90 – n.r.) a abandonat orice element identitar şi constituie o prezenţă străină care afectează întreaga zonă protejată, (…) care este strada Lipscani”, se arată în „Cartea Neagră”.

Clădirile emblematice ale Capitalei au fost distruse sistematic prin lucrări neautorizate sau demolările ilegale. În locul unor edificii istorice au răsărit „monştri” de oţel şi sticlă

Zidurile unei clădiri-monument istoric, situate pe Bulevardul Lascăr Catargiu, nr. 15, au fost găurite, ilegal, de funcţionarii Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru montarea unor aparate de aer condiţionat.  (Citeste in EVENIMENTUL ZILEI)


Lasa un raspuns