evz: La pădure sau la hotel de lux, în autobuzele RATB

Ghencea, miercuri, ora 10.00. Un bucureştean îşi face loc, fără prea mult entuziasm, în autobuzul care opreşte, în drumul spre centru, în staţia lui 385.

Dă să composteze, dar nu găseşte aparatul. Îi pare că maşina RATB nu-i ca ieri: nu tu bare de sprijin, nu tu geamuri transparente, nici măcar mult-râvnitele scaune din plastic. În locul lor, o pădure artificială, cu buturugi şi trunchiuri de copaci, pe care să te odihneşti până ajungi la Piaţa Unirii, cu ramuri şi frunze şi o cuşcă pustie, pentru eventualele păsărele urbane.

Nu este începutul unei poveşti pentru copii, ci începutul unei călătorii pe care o poate face oricare dintre bucureşteni, săptămâna aceasta, de miercuri până duminică, pe străzile Capitalei. Vinovaţi de „Transportul ieşit din comun“ se fac actorii trupei de teatru „Ilotopie“, din Franţa, în colaborare cu Institutul Cultural Român. Ei vor scoate pe traseu, timp de cinci zile, trei autobuze tematice – „Arboribuz“, „High-Life-Buz“ şi „Bizarbuz“ – cu care sunteţi invitaţi să vă plimbaţi fără să taxaţi. RUTE

Şi în centru, şi la periferie

Autobuzele „ieşite din comun“ vor circula pe cinci trasee RATB, între orele 10.00-13.00 şi 18.00-21.00, între timp urmând să se retragă la autobază, pentru mici retuşuri de decor. Cele trei ciudăţenii pe câte şase roţi circulă pe rutele: Ghencea- Piaţa Unirii (prin Calea 13 Septembrie), Valea Ialomiţei-Universitate, Eroilor-Stadionul „Lia Manoliu“ (prin Piaţa Unirii), Victoriei- Piaţa Reşiţa (pe la Universitate şi Unirii), Băneasa-Romană (pe la Arcul de Triumf şi Piaţa Dorobanţi).

5 zile vor circula prin Bucureşti cele trei autobuze fantastice, „Arboribuz“, „High-Life-Buz“ şi „Bizarbuz“

Sursa: www.evz.ro

Lasa un raspuns