EUROPAfest, intre 7 si 13 mai 2009

16 ani de concerte, concursuri, intalniri de neuitat cu muzicieni din lumea intreaga, sinergii creatoare, emotii, public extaziat, atmosfera si bon-ton.
Blues , jazz , pop & clasic, intr-un singur eveniment.

Timp de o saptamana, 7 – 13 mai, EUROPAfest 2009 revitalizeaza scena muzicala a capitalei reunind in Bucuresti peste 300 de muzicieni din Europa, dar si de pe alte continente.

Concertul de deschidere – Ziua Europei
Prima zi este dedicata celebrarii Zilei Europei, un start in plina forta de momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului.

Concerte – Blues, Jazz, Pop
Pentru zilele urmatoare, jmEvents.ro propune concerte de jazz, blues si pop, sustinute de cunoscuti muzicieni europeni, in spatii de concert traditionale si neconventionale.

Bucharest International Jazz Competition
Cea de-a treia editie a Bucharest International Jazz Competition, manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, care, in 2007, debuta cu succes, numarand 30 trupe din 25 tari promite aceeasi atmosfera – 100 % jazz & more.
In 2009 s-au inscris 18 trupe din 21 tari.

Jam Sessions & Workshopuri
Concursul este secondat de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti internationali.

Jeunesses International Music Competition
Al doilea concurs sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competitie binecunoscuta atat in tara, cat si la nivel international. In 2009 concursul se desfasoara pentru vioara.

Caffe Festival
Un loc aparte il ocupa Caffe Festival, eveniment venit in intampinarea celor ce vor sa redescopere placerea de a asculta muzica intr-un spatiu neconventional – Hard Rock Cafe.

Gala Laureatilor
EUROPAfest 2009 se incheie pe 13 mai cu un eveniment de tinuta – Gala Laureatilor, o seara cand evolueaza cei mai buni artisti ai festivalului, iar publicul are ocazia de a afla cine sunt castigatorii celor doua concursuri. (SURSA: http://jmevents.ro)

Lasa un raspuns