Etapa a doua a programului Casa Verde a fost extinsă până pe 30 septembrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis prelungirea cu 15 zile a perioadei de depunere a proiectelor în cadrul celei de-a doua etape a programului Casa Verde, până pe 30 septembrie, în condiţiile în care nu au fost anunţate încă proiectele câştigătoare din prima etapă.

Pe 27 august, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara că prima sesiune a programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care duc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului s-a încheiat cu depunerea a 151 de proiecte, aflate acum în analiza comisiei de evaluare.

Valoarea acestora însumează circa 100 milioane euro, a mai spus Nemirschi.

Bugetul total pentru cele două etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, în prima etapă, respectiv 160 milioane lei în cea de-a doua).

Banii pentru acest program sunt administraţi de autorităţile locale, de aceea, persoanele care doresc să monteze panouri solare, pompe de căldură sau centrale eoliene trebuie să se adreseze mai întâi asociaţiei de locatari, care apoi poate să facă demersuri la autorităţile publice locale pentru includerea în program. De asemenea, primăriile şi consiliile locale pot depune proiecte pentru unităţile publice (cămine de copii şi de bătrâni, şcoli, grădiniţe etc.) pe care le au în administrare sau în proprietate. (REALITATEA.NET)

panou-solar

Lasa un raspuns