Duke Ellington Orchestra, pe 10 noiembrie la Sala Palatului

Celebrul big-band Duke Ellington Orchestra revine in Romania pe 10 noiembrie, intr-un concert special la Sala Palatului din Capitala. Sub bagheta lui Paul Mercer, nepotul marelui Duke, orchestra a preluat mostenirea muzicala a lui Ellington si concerteaza de peste 8 ani în formula actuala, pe toate continentele globului, ducand mai departe traditia „Ducelui”. Concertul incepe de la ora 20.30, iar accesul este permis de la ora 19.30.

Infiintata in 1923, trupa si-a primit numele de la intemeietorul sau, celebrul pianist si dirijor Duke Ellington, supranumit ducele jazz-ului, castigator a 13 premii Grammy. Formula actuala a orchestrei cuprinde 16 muzicieni, atat tineri interpreti, cat si veterani ai vechii trupe conduse de Duke Ellington, toti tehnicieni de exceptie.

Cea mai mare realizare a lui Duke Ellington este insasi orchestra ce ii poarta cu mandrie numele. Trupa a debutat initial sub numele de The Washingtonians si cuprinde astazi 16 instrumentisti de exceptie, printre care si trompetistul Barrie Lee Hall, un veteran al jazz-ului. Duke Ellington Orchestra, asa cum a fost numita ulterior, a devenit sub conducerea maestrului una dintre cele mai influente banduri din istoria jazz-ului, atingandu-si varful creativ in anii ’40. Cu un jazz melodios, dinamic, si o orchestratie impecabila,  Duke Ellington Orchestra promite, ca intotdeauna, un spectacol eclectic si electrizant.

 

Lasa un raspuns