Deputaţii au declarat Parcul Bordei spaţiu public

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, cu 14 voturi “pentru” şi 2 voturi “împotrivă”, raportul la proiectul de lege privind declararea de utilitate publică a terenurilor din Parcul Bordei, iniţiat de senatorii Ion Iliescu (PSD) şi Marius Marinescu (PC).

În favoarea raportului s-au pronunţat deputaţii aparţinând PSD, PNL şi PC, cele două voturi “împotrivă” fiind din partea deputaţilor PDL, care au anunţat că vor vota împotriva proiectului de lege şi în plen.

Deputatul PDL Cornel Ştirbeţ şi-a motivat votul “împotrivă” prin faptul că, prin adoptarea acestui prioect de lege, Legislativul ar interveni în nişte lucruri care ar trebui rezolvate pe cale judecătoreacă.

“Acolo sunt litigii care s-au succedat. De ce venim noi acum să reglementăm lucruri care ar trebui să se rezolve pe cale judecătorească? Intervenim într-un litigiu care este pe rol. Interferăm în activitatea organelor judecătoreşti”, a spus Ştirbeţ.

Senatorul Marius Marinescu, co-iniţiator al proiectului de lege, prezent la dezbaterile din Comisia juridică, a arătat, însă, că nu există niciun litigiu pe rol pe această temă.

Proiectul a fost adoptat de Senat. (evz)

Lasa un raspuns