Curele de slăbire pot fi periculoase

Fie că vrei să slăbeşti din dorinţa de a arăta mai bine, fie din motive medicale, într-o cură de slăbire este nevoie de respectarea unor reguli pentru obţinerea rezultatelor dorite. Nu uita că dietele severe şi autoînfometarea îţi pot şubrezi sănătatea, pentru că te privează de nutrienţii de care ai nevoie. Încearcă să îţi modifici pe termen lung unele obiceiuri alimentare sau care ţin de stilul tău de viaţă. Trebuie să ştii că este mult mai sănătos să te menţii la o greutate normală cât mai mult timp decât să slăbeşti drastic şi apoi să te îngraşi la loc.

Află cum stai cu greutatea
Înainte de a te întreba dacă ai cu adevărat nevoie să slăbeşti, calculează-ţi indicele de masă corporală (IMC). Acesta reprezintă raportul dintre greutate (kg) şi înălţime (m) la pătrat (IMC = greutate/înălţime²). Dacă rezultatul se situează între 18,50 şi 24,99,  ai o greutate normală, iar dacă acesta se află între 25 şi 29,99, eşti supraponderal.

salata-pui5 sfaturi pentru  a slăbi sănătos
1. Alege o dietă echilibrată, din care să nu îţi lipsească vitaminele şi mine­ra­lele; redu grăsimile nesănătoase, în favoarea fructelor şi legumelor.
2. Nu te înfometa.
3. Nu te baza pe nicio cură excentrică, pilule, ceaiuri sau pe tratamente minune, pentru că s-ar putea să îţi pună în pericol sănătatea.
4. Fă multă mişcare.
5. Unele tratamente corporale ar trebui să fie metode complementare în cură. (Adevărul.ro)

Lasa un raspuns