Cum sa luptam cu extenuarea fizica si psihica

Medicul american Frank Lipman sustine ca indiferent de problemele de sanatate cu care se prezinta la el pacientii a constatat ca marea lor majoritate se confrunta cu o stare de epuizare generala, de care de multe ori nici macar nu sunt constienti.

Odihna de buna calitate
Pe primul plan este somnul, si nu orice fel de somn ci cel “de buna calitate”. Lipman spune ca este neaparat necesar sa introduceti in programul zilnic un “apus electronic”: toate aparatele electronice din incapere (calculatorul, telefonul mobil, televizorul) trebuie inchise si chiar lasate fara semnal la ora 22, pentru ca organismul sa intre in starea de tranzitie catre somn.

Aerisiti foarte bine incaperea inainte de culcare si intrerupeti orice sursa de lumina, ca “intr-o pestera”, iar la nevoie acoperiti-va ochii cu ochelari pentru somn.

Chiar si daca mergeti noaptea la baie nu aprindeti lumina, mai spune medicul, deoarece organismul este indus in eroare, crezand ca s-a facut dimineata, iar producerea de melatonina este incetinita. (ziare.com)

Lasa un raspuns