Crăciun ecologic, cu brazi la ghiveci

11_Brazi-Ghiveci.jpg„Secerarea“ de Sărbători poate fi compensată dacă bucureştenii aleg să împodobească pomi cu tot cu rădăcină, pentru a fi replantaţi la primăvară.

La mahmureala generală de după Sărbători se adaugă, la fiecare început de an, spectacolul trist al miilor de brazi aruncaţi pe străzi sau prin grădinile din spatele blocurilor Capitalei. După ce bucură privirile familiei, suportând căldura din casă şi decoraţiunile grele, brazii sfârşesc pe marginea drumului, uscându-se încetul cu încetul.

O risipă prea mare, spun ecologiştii, în condiţiile în care copacii Capitalei dispar văzând cu ochii sub drujbele constructorilor, iar aerul devine din ce în ce mai irespirabil.

„Secerarea“ brazilor de Crăciun poate fi îmblânzită, cred cei de la organizaţia „Copacul de Hârtie“, care le vor oferi anul acesta bucureştenilor o alternativă: brazi la ghiveci. În câteva zile, la sediul organizaţiei din Strada Domniţa Ruxandra, nr. 15, aproximativ 300 de brăduţi în ghivece de lemn vor fi vânduţi la preţuri cuprinse între 150 şi 200 de lei. Cumpărătorii îi pot aduce înapoi după Sărbători, primind în schimb 40 de lei. „Copacul de Hârtie“ va vinde doar molizi, specie care rezistă mult mai bine decât bradul la variaţiile mari de temperatură şi poate fi replantată cu mai mult succes. Claudia Cătană, şefa ONG-ului, spune că brazii recuperaţi vor fi plantaţi în primăvară, în zona Haţegului.

Sursa: EVZ.ro

Lasa un raspuns