Concerte – Amon Tobin – avangarda muzicii electronice

(Session Club, duminică, 27 aprilie, orele 22:00)

A compus muzica pentru filmul şoc al anului 2006, Taxidermia. În rest, un om obişnuit care transfomă în muzică sunete la fel de obişnuite ca de exemplu, ragetele de tigri, vecini care cântă sub duş, zgomotul chiuvetelor stricate, foşnetul frunzelor, muzica clădirilor, mişcările insectelor.
Acum amestecaţi aceste sunete cu ritmuri retro-jazz sau bossanova, dacă imaginaţia vă perminte, şi o să obţineţi o imagine auditiva surogat a muzicii lui Amon Tobin. Aparent aceste asocieri vă pot creea impresia unui sunet hibrid, lipsit de unitate şi de formă, există însă suficiente motive pentru care această părere să nu treacă mai departe.
În primul rând, Amon Tobin, este cu siguranţă un muzician de avangardă. Publicul său nu este format din oameni fără o reală deschidere către nou şi fără o plăcere nedisimulată pentru insolit. În al doilea rând muzica sa nu a rămas niciodată neînţeleasă, iar albumele sale nu au stat prea mult pe rafturile magazinelor. Asta înseamnă că reuşeşte să-şi transforme cu succes ideile şi viziunea în ceva plăcut. Dar cea mai importantă concluzie este aceea că Amon Tobin este un muzician al prezentului şi al oamenilor care îl trăiesc. Muzica sa este o ramă a lumii contemporane. (port.ro)

Lasa un raspuns