CNC a vrut sa interzica filmul Nymphomaniac II

Centrul National al Cinematografiei a fost aspru criticat dupa ce a anuntat ca partea a doua a filmului Nymphomaniac a primit ratingul IM18-XXX, adica nu poate fi proiectat in cinematografe. 

Probabil ca Romania este singura tara din UE unde filmul a fost interzis, dar pelicula a beneficiat de o imensa publicitate gratuita. Stirea a facut in cateva ore inconjurul lumii, fiind preluata de sute de publicatii online. 

nymphomaniacPotrivit unui comunicat remis MEDIAFAX miercuri seară, Independenţa Film va depune o contestaţie joi dimineaţă, cerând reîntrunirea comisiei şi reanalizarea filmului într-un mod corect şi lipsit de păreri parţiale sau personale, după ce a primit notificarea oficială din partea comisiei de clasificare, miercuri după-amiază.

Acest “caz de cenzură”, potrivit comunicatului trimis de Independenţa Film, este unic în Europa, România fiind, până în prezent, singura ţară de pe continent în care este programată lansarea lungmetrajului “Nymphomaniac Vol. II” şi în care acesta este interzis în cinematografe. În celelalte ţări în care a fost lansat deja, filmul lui Lars von Trier a primit următoarele clasificări: Estonia – “R14” pentru “Vol. I” şi “R16” pentru “Vol. II”, Germania – “R16” pentru ambele părţi, Danemarca – “R15” pentru ambele părţi, Olanda – “R16” pentru ambele părţi, Franţa – “R12” pentru “Vol. I” şi “R16” pentru “Vol. II”, Cehia – “R18” pentru ambele părţi şi Elveţia – “R16” pentru ambele părţi. (mediafax.ro)

Lasa un raspuns