Cinema: Filmul “Pescuit sportiv”, la Festivalul de la Toronto

“Pescuit sportiv”, lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru, va fi concura, alături de alte 25 de pelicule, în secţiunea Discovery, în cadrul celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF), care va avea loc între 4 şi 13 septembrie, informează indiewire.com, citat de Mediafax.

Prezentat în cadrul “Zilelor filmului românesc” de anul acesta şi selectat într-o secţiune paralelă la Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, “Zilele Veneţiei”, care se desfăşoară între 27 august şi 6 septembrie, filmul de debut al lui Adrian Sitaru este o poveste despre manipulare, minciună, neîncredere şi compromisuri, cu Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni în distribuţie.

Cu o tradiţie de peste 30 de ani, Festivalul de la Toronto este unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume. Spre deosebire de festivalurile de la Cannes, Veneţia sau Berlin, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto nu are vocaţie competitivă, singurele premii marcante fiind cel al publicului şi cel al criticii internaţionale. (www.evz.ro, foto: Ziarul de Iasi)

Lasa un raspuns